Pantsergenie

De genie is een onmisbare schakel in conflicten en vredesoperaties. De genie zorgt onder alle omstandigheden, overal ter wereld, dat eigen troepen vrij kunnen bewegen en de tegenstander dit niet kan. Daarnaast zorgt de genie voor bescherming en voor leefbaarheid op plekken waar de krijgsmacht wordt ingezet. Dit doen ze met veel technische kennis en improvisatietalent. Genisten zijn vakkundig, efficiënt, breed inzetbaar en gebruiken hun technisch talent om hun opdrachten te volbrengen.

WAT GA JE DOEN?

Als Combat Support Engineer (CSE) kies je voor de pantsergenie. Een soldaat pantsergenie bewerkt het gevechtsterrein voor eigen troepen en bouwt hindernissen voor het stoppen van de tegenstander. Hij ruimt mijnen en hindernissen zodat de eigen gevechtseenheden verder kunnen met het gevecht. De genie vernietigt infrastructuur waar de tegenstander gebruik van kan maken. Ze leggen gevechtsbruggen en zorgen voor bescherming van eigen troepen. Een pantsergenist is een specialist in het vinden en uitschakelen van bermbommen (IED) en mijnen. Na je algemene opleiding als soldaat, word je verder opgeleid in Vught. Daarna specialiseer jij je in search
(zoeken naar explosieven), het werken met explosieven, counter mobility (het vertragen van de tegenstander) of tot Genieverkennner (terreinanalist). Jij gaat als soldaat pantsergenie werken in een groep van circa 10 militairen in een dynamische omgeving waarin beroep wordt gedaan op je technische en improvisatietalent. Als specialist ben je ook adviseur voor de commandant.

ONS CREDO IS NIET VOOR NIETS: IMPROVISE TO SUCCEED

KAMERAADSCHAP

Genisten werken altijd samen, vertrouwen blindelings op elkaar, weten van aanpakken, zijn doortastend, lossen problemen op en zorgen voor elkaar en voor anderen. Ongeacht rang of stand. We ontwikkelen en stimuleren jouw improvisatievermogen en overige kwaliteiten in een veilige en coachende omgeving.