Soldaat installatietechniek

De genie is een onmisbare schakel in conflicten en vredesoperaties. De genie zorgt onder alle omstandigheden, overal ter wereld, dat eigen troepen vrij kunnen bewegen en de tegenstander dit niet kan. Daarnaast zorgt de genie voor bescherming en voor leefbaarheid op plekken waar de krijgsmacht wordt ingezet. Dit doen ze met veel technische kennis en improvisatietalent. Genisten zijn vakkundig, efficiënt, breed inzetbaar en gebruiken hun technisch talent om hun opdrachten te volbrengen.

WAT GA JE DOEN?

Als soldaat installatietechniek kies je voor de installatietechniek bij de genie. Tijdens je opleiding ga je sanitairaansluitingen, afvoeren en wateraansluitingen maken en leidingen aanleggen. Je leert de sanitaire faciliteiten van de militaire organisatie in bedrijf houden. Na een basisopleiding word je geplaatst op een startfunctie bij een eenheid.Tijdens je plaatsing ben je regelmatig bezig met de rest van je opleiding. Jij gaat als soldaat installatietechniek werken in een groep van circa 10 militairen, maar ook in kleinere groepen of soms alleen. In een dynamische omgeving wordt beroep gedaan op je technische kennis en improvisatietalent. Daar stopt het niet. Je bent ook militair opgeleid en als militair inzetbaar voor andere projecten over de hele wereld. We ontwikkelen en stimuleren jouw improvisatievermogen en overige kwaliteiten in een veilige en coachende omgeving.

ONS CREDO IS NIET VOOR NIETS: IMPROVISE TO SUCCEED

KAMERAADSCHAP

Genisten werken altijd samen, vertrouwen blindelings op elkaar, weten van aanpakken, zijn doortastend, lossen problemen op en zorgen voor elkaar en voor anderen. Ongeacht rang of stand.

WAAR GA JE WERKEN?

Na de Algemene Militaire Opleiding (AMO) en BGO (Basis Genie Opleiding) word je geplaatst op een startfunctie. De locatie zal zoveel mogelijk passen bij jouw voorkeur. De Genielocaties voor de soldaat installatietechniek zijn in Oirschot, ‘s Hertogenbosch en Wezep. De vakspecialistische opleidingen worden gegeven in Vught en Wezep.