Soldaat elektrotechniek

De genie is een onmisbare schakel in conflicten en vredesoperaties. De genie zorgt onder alle omstandigheden, overal ter wereld, dat eigen troepen vrij kunnen bewegen en de tegenstander dit niet kan. Daarnaast zorgt de genie voor bescherming en voor leefbaarheid op plekken waar de krijgsmacht wordt ingezet. Dit doen ze met veel technische kennis en improvisatietalent. Genisten zijn vakkundig, efficiënt, breed inzetbaar en gebruiken hun technisch talent om hun opdrachten te volbrengen.

WAT GA JE DOEN?

Als soldaat elektrotechniek kies je voor de elektrotechniek bij de genie. Een soldaat elektrotechniek wordt opgeleid op diverse niveaus. Afhankelijk van je vooropleiding wordt je startniveau bepaald. Je gaat elektrische installaties maken en storingen opheffen. Je leert het in bedrijf houden van elektrische faciliteiten in de militaire organisatie. de opleiding mbo-2 monteur elektrische installaties duurt ongeveer 1 jaar. Na de opleiding word je geplaatst op een startfunctie bij een eenheid. Jij gaat als soldaat elektrotechniek werken in een groep van circa 10 militairen, maar ook in kleinere groepen of soms alleen. In een dynamische omgeving wordt beroep gedaan op je technische kennis en improvisatie-talent. Daar stopt het niet. Je bent ook militair opgeleid en als militair inzetbaar voor andere projecten over de hele wereld. We ontwikkelen en stimuleren jouw improvisatievermogen en overige kwaliteiten in een veilige en coachende omgeving.

ONS CREDO IS NIET VOOR NIETS: IMPROVISE TO SUCCEED

KAMERAADSCHAP

Genisten werken altijd samen, vertrouwen blindelings op elkaar, weten van aanpakken, zijn doortastend, lossen problemen op en zorgen voor elkaar en voor anderen. Ongeacht rang of stand.

WAAR GA JE WERKEN?

Na de Algemene Militaire Opleiding (AMO) en BGO (Basis Genie Opleiding) word je geplaatst op een startfunctie. De locatie zal zoveel mogelijk passen bij jouw voorkeur. De genielocaties voor de soldaat elektrotechniek zijn in Oirschot, ‘s-Hertogenbosch en Wezep. De vakspecialistische opleidingen worden gegeven in Vught en Wezep.