Soldaat bouwtechniek

De genie is een onmisbare schakel in conflicten en vredesoperaties. De genie zorgt onder alle omstandigheden, zo mogelijk overal ter wereld, dat eigen troepen vrij kunnen bewegen en de tegenstander dit niet kan. Daarnaast zorgt de genie voor bescherming en voor leefbaarheid op plekken waar de krijgsmacht wordt ingezet. Dit doen ze met veel technische kennis en improvisatietalent. Genisten zijn vakkundig, efficiënt, breed inzetbaar en gebruiken hun technisch talent om hun opdrachten te volbrengen.

WAT GA JE DOEN?

Als soldaat bouwtechniek kies je voor de bouwtechniek bij de genie. Een soldaat bouwtechniek wordt opgeleid op diverse niveaus. Afhankelijk van je vooropleiding wordt je startniveau bepaald. Tijdens je opleiding ga je houtbewerken, beton storten, bekistingen en dakwerk maken maar ook plafonds, wanden en gevelbekleding. Na een basisopleiding word je geplaatst op een startfunctie bij een eenheid. Tijdens je plaatsing ben je regelmatig bezig met de rest van je opleiding. Jij gaat als soldaat bouwtechniek werken in een groep van circa 10 militairen, maar ook in kleinere groepen of soms alleen. In een dynamische omgeving wordt beroep gedaan op je technische kennis en improvisatietalent. 
Daar stopt het niet. Je bent ook militair opgeleid en als militair inzetbaar voor andere projecten over de hele wereld. We ontwikkelen en stimuleren jouw improvisatievermogen en overige kwaliteiten in een veilige en coachende omgeving.

ONS CREDO IS NIET VOOR NIETS: IMPROVISE TO SUCCEED

KAMERAADSCHAP

Genisten werken altijd samen, vertrouwen blindelings op elkaar, weten van aanpakken, zijn doortastend, lossen problemen op en zorgen voor elkaar en voor anderen. Ongeacht rang of stand. 

WAAR GA JE WERKEN? 

Na de Algemene Militaire Opleiding (AMO) en Basis Genie Opleiding (BGO) word je geplaatst op een startfunctie. De locatie zal zoveel mogelijk passen bij jouw voorkeur. De genielocaties voor de soldaat bouwtechniek zijn in Oirschot, ‘s-Hertogenbosch en Wezep. De vakspecialistische opleidingen worden gegeven in Vught en Wezep.